Sill är hälsosamt för dig

Sill rekommenderas av många nutritionister

Många nutritionister rekommenderar att man äter mindre kött och mer fisk. En tumregel är 350 g fisk per vecka, varav 200 g bör vara fet fisk som sill, som innehåller massor av vitaminer, mineraler och viktiga fettsyror.

Rik på Omega-3

Sill innehåller massor av Omega-3-fettsyror som är viktiga för dig hela livet. De stärker till exempel hjärnans utveckling och därmed förmågan att lära hos barn. Dessutom kan de minska risken för högt blodtryck och hjärtsjukdomar hos vuxna. Omega-3 har även en positiv effekt på sjukdomar som diabetes, demens, artrit, astma och psoriasis.

Viktiga vitaminer

Sill är fullproppad med livsviktigt D-vitamin som du särskilt behöver under de mörka vintermånaderna när solen lyser med sin frånvaro.D-vitamin hjälper bland annat till med att stärka dina ben, tänder och ditt humör.

Många mineraler

Sill innehåller även jod som är viktigt för vår ämnesomsättning. Bara 100 gram sill kan täcka 2/3 av ditt dagliga behov av selen, en mineral som är viktig för vårt immunförsvar och faktiskt också för vårt goda humör.