Sill marinerad med körsbär, svartpeppar, lakritsrot, crème fraiche, rödlök och kapris
Till åtta personer behöver du:
- 8 marinerade sillar (i glasburk)
- 2 dl äppelcidervinäger
- 2 dl juice från inlagda körsbär
- 1 dl inlagda körsbär
- 200 g socker
- 2 dl vatten
- 10 hela svartpepparkorn
- 1 lakritsrot
- 5 lagerblad
- 1 rödlök
- 16 kapris
- 2 dl crème fraiche 38%
- Dill
- 4 skivor gott rågbröd
Så här gör du:
Blanda äppelcidervinäger, socker, vatten, körsbärsjuice och kryddor i en kastrull och låt koka upp. Ta kastrullen från värmen när den kokar och låt lagen svalna lite. Lägg på körsbär i lagen och ställ den i kylen så den blir helt kall.
Lägg sillfiléerna i lagen och låt dem stå 1–2 dagar innan du använder dem. Den kan också lätt stå i 1–2 veckor och dra åt sig smaken.
Skala rödlöken och skär den i fina skivor.
Lägg en skiva rågbröd på tallriken. Lägg ett par sillfiléer på rågbrödet med en klick crème fraiche, lite körsbär från lagen, finhackad rödlök, kapris och garnera med dill på slutet.