Pepparsill med körvel och gurka

Pepparsill med körvel och gurka

För 4 personer:

  • 4 saltade sillfiléer (vanlig marinerad sill)
  • ½ dl brun vinäger (till exempel sherryvinäger eller lagrad äppelcidervinäger)
  • 1 dl olivolja
  • ½ msk grovmalen svartpeppar
  • ½ msk malen rosépeppar
  • 20 g färsk körvel
  • ½ gurka
  • ½ rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • Grovt surdegsbröd

Så här gör du:

Vispa ihop vinäger, olja, svartpeppar och rosépeppar. Skär sillfiléerna i bitar och låt dem dra i marinaden i minst ½ timme, gärna mer.

Skala gurkan, skär den i lagom stora bitar och grovhacka körveln. Skär löken i tunna strimlor.

Blanda gurka, lök och körvel med sillen och servera med gräddfil och bröd.