Bakad potatis med rökt sill, crème fraiche, gräslök och rödlök

Bakad potatis med rökt sill, crème fraiche, gräslök och rödlök

Till fyra personer behöver du:

  • 4 stora bakpotatisar
  • 2 rökta sillar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 rödlök
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • Salt och nymalen peppar

 

Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Strö över lite salt och sätt in formen i ugnen i ca 1 timme i 180 grader tills potatisen är mjuka.

Medan potatisen bakas, förbered den rökta sillen genom att skala bort så många ben som möjligt. Försök hålla sillen i stora bitar.

Ta ut potatisen ur ugnen, skär ett kryss i dem och tryck lite så de öppnar sig.

Lägg upp potatisen på ett fat och garnera med crème fraiche, rökta sillbitar, picklad rödlök och finhackad gräslök ovanpå. Servera genast medan potatisen är varm så att det hela ”smälter ihop” lite.

Picklad rödlök

Skala, halvera och finhacka rödlöken. Lägg den skivade rödlöken i en skål, strö över lite salt och vinäger, vänd runt ordentligt och låt dem dra i minst 20–25 minuter innan användning. Gärna längre.